Revital-Medical Center - Magánklinika Dunaharaszti

+36 30 660 0388

Kizárólag ezen a számon:
Bőrgyógyászat: +36 70 557 5352
Fogászat: +36 20 383 9755

}

H-P: 8:30 - 18:00

Szombat: rendelés alkalmanként

Dunaharaszti, Kossuth Lajos u. 91.

vagy a HÉV parkoló felől is megközelíthető

Minőségi ultrahang vizsgálat Dunaharasztin

Ultrahang vizsgálatok rövid időn belül. Kérjen időpontot most!

Ultrahang vizsgálatok Dunaharasztin

Ultrahang vizsgálat

Az ultrahang a hanghullámok bizonyos hullámhosszú tartománya, az emberi hallás nem érzékeli. Átalakító készülék segítségével alkalmas a szervezet bizonyos részeinek kétdimenziós, képi ábrázolására, akár mozgás közben is, valamint folyadékok áramlási tulajdonságainak (elsősorban a sebesség) mérésére. Újabban lehetőség van háromdimenziós számítógépes képalkotásra is (pl. magzati ultrahang). Ez a szervezetre nem ártalmas, igény szerint ismételhető. Kiterjedten használjuk az orvosi vizsgálatok során.

Kinek ajánlott az ultrahang vizsgálat?

50 éves kor fölött mindkét nemnél javasolt a rendszeres hasi-kismedencei ultrahang.

Bizonyára Önnel is előfordult már, hogy fájt a hasa, alhasa, vizelési problémái voltak, esetleg egyre gyakrabban érezte felpuffadva magát?

Hasi panaszok esetén az első vizsgálat célszerűen mindig Hasi és kismedencei ultrahang. Hatékony képalkotó eljárás, mely minden esetben fájdalommentes. A máj, epeutak,epehólyag, hasnyálmirigy, lép, vesék, nőknél a méhet férfiaknál a prostatát és a hasi erek állapotának feltárásra alkalmas.

A hasi vizsgálatot mindig éhgyomorra, de legalább 4 órás éhezés után végezzük el. A kismedencei szervek ellenőrzéséhez telt hólyag szükséges, ezért vizsgálat előtt néhány órával bő folyadékfogyasztás (lehetőleg szénsavmentes) javasolt és a dohányzás mellőzése.

Carotis Doppler vizsgálat

Amennyiben zsibbad a karja, fáj a feje, szédül, egyensúlyzavara van vagy esetleg fülzúgása tanácsoljuk, hogy mihamarabb végeztessen Carotis Doppler vizsgálatot.

A koponyát ellátó nagy nyaki verőereknél vizsgálja az áramlást, az erek tágasságát és lefutását. Az erek belső felszínének vizsgálatával az esetleges felrakódások és meszesedés jól megítélhetők. Az erekben az áramlási viszonyok, esetleges szűkületek, elzáródások igazolhatók vagy kizárhatók, így az agyi keringés veszélyezettségéről is képet kaphatunk.

Végtagi erek Doppler vizsgálata, Duplex ultrahang – Színes Doppler vizsgálat

Az artériák és vénák lefutását, tágasságát és keringési viszonyait feltérképező vizsgálat. Az artériákban a Doppler görbe alapján ellenőrizhetők a szűkületek és elzáródások, illetve kijelölhetők további vizsgálatok. Az eszköz segítségével a tágabb felszíni vénák keringése is jól látható. A mélyvénák áttekintésével lehetséges a trombózis és a billentyűelégtelenség megítélése. A lágyrészek, nyaki lágyrészek, illetve pajzsmirigy pontos mérete és szerkezete jól látható az ultrahangos képen, illetve vizsgálható az eljárással a pajzsmirigyen belül elhelyezkedő elváltozások mérete, szerkezete, és keringése. A mellékpajzsmirigy régiók is megítélhetők, valamint a nyálmirigyek nagysága és szerkezete, a nyaki nyirokcsomók státusza. A vizsgálat 15-20 percet vesz igénybe, az eredményről orvosunk azonnali tájékoztatást ad.

Has-és Kismedence Ultrahang

20.000 Ft

Végtagi Erek Doppler Vizsgálata

16.000 Ft (egyik oldal)
28.000 Ft (mk. láb)

Q

Mell ultrahang

Nem végzünk ilyen vizsgálatot

Lágyrész Ultrahang

15.000 Ft (egy oldal)
20.000 Ft (mk. oldal)

Pajzsmirigy Ultrahang

18.000 Ft

Q

Izületi ultrahang

Nem végzünk ilyen vizsgálatot

CDS

18.000 Ft

Pajzsmirigy cytológia

30.000 Ft

Ultrahang Dunaharaszti
Radiológus szakorvos
Dr. Vágó Andrea
Magammal hoztam a belgyógyászat egész embert szemlélő látásmódját, a fizikális vizsgálat és az anamnézis fontosságát.
Dunaharaszti Ultrahang vizsgálat
Általános-, és vascularis UH diagnosztikai szakasszisztens
Rozsondai Anikó
Munkámnak és hivatásomnak tartom ezt a páciensek számára nem megterhelő, szükség szerint többször is megismételhető diagnosztikus eljárást.
Ultrahang Dunaharaszti

Radiológus szakorvos

Dr. Jenei Gyöngyvér Helga

Az ultrahang különösen közel áll hozzám, mivel ez a modalitás lehetőséget nyújt a pácienssel való közvetlen kontaktus kialakítására.

Kérjen időpontot Ultrahang vizsgálatra

}

Rendelési idő:

Szerda: délelőtt
Csütörtök: délelőtt
Péntek: délelőtt