Revital-Medical Center - Magánklinika Dunaharaszti

+36 30 660 0388

Kizárólag ezen a számon:
Bőrgyógyászat: +36 70 557 5352
Fogászat: +36 20 383 9755

}

H-P: 8:30 - 18:00

Szombat: rendelés alkalmanként

Dunaharaszti, Fő út 10.

Bejárat a HÉV parkolóból

Ortopédia magánrendelés Dunaharasztin

A mozgásszervi fájdalmak miatt vannak, akik kénytelenek abbahagyni a sportolást, míg másoknak már az olyan mindennapi tevékenységek is problémát okoznak, mint a séta vagy az öltözködés. Nem kell azonban senkinek sem tartósan fájdalmakkal élni, mivel az ortopédia tudományterülete számtalan hatékony, műtéti és nem műtéti megoldást kínál az ízületeket, csontokat, izmokat és inakat érintő fájdalmakra és elváltozásokra. Dr. Lénárt Anett Dunaharasztin várja a gyógyulni vágyó pácienseket ortopédiai magánrendelésére. Az ortopéd szakorvos kiemelkedő minőségű mozgásszervi diagnosztikai szolgáltatásokat, valamint sebészeti és nem sebészeti kezeléseket nyújt a páciensek egyéni igényeihez igazodva.

Milyen tünetekkel érdemes felkeresni az ortopédiai magánrendelést?

Hogyan zajlik az ortopédiai vizsgálat, és miként lehet kezelni a mozgásszervi fájdalmakat?

Milyen esetekben segít a gyógytorna, és mikor van szükség műtétre?

Írásunkból hiteles orvosi információkat talál az ortopédiai megbetegedésekről és kezelésükről.

Milyen betegségekkel foglalkozik az ortopédia?


Az ortopédia a mozgásszervi elváltozások diagnosztikájával és gyógyításával foglalkozó orvosi tudományág. A csontok, izmok, ízületek és szalagok területén jelentkező fájdalmak és egyéb tünetek okainak feltárását az ortopéd szakorvos végzi.

Néhány gyakori ortopédiai probléma:

Porckopás: Az egyik leggyakoribb mozgásszervi betegség a porckopás, ami gyakorlatilag mindenkit érint az élet során: a 65 év felettiek 100%-a küzd vele kisebb-nagyobb mértékben, de a fiatalabbaknál is gyakori. Ortopédiai magánrendelésünket is gyakran keresik fel ezzel a panasszal. A betegség lényege, hogy a porcok sejtjei már nem, vagy nem elégségesen képesek felvenni a szükséges tápanyagokat. Emiatt a porcok lebomló folyamatai erősödnek fel, az építő folyamatok pedig háttérbe szorulnak. A porc ennek hatására fokozatosan elvékonyodik, rugalmatlanabbá válik, és felszíne idővel töredezetté is válhat. A leváló porcdarabok erős fájdalmat és gyulladást is okozhatnak. Emellett, ha a porcok nem védik már tökéletesen az ízületeket alkotó csontvégeket, akkor azok súrlódnak egymáson, és emiatt is jelentkezhet a fájdalom. A porckopás rizikófaktorai közé tartozik a túlsúly, a túlterhelés, a nehéz fizikai munka, az egyoldalú terhelés és a korábbi sérülések.

Keresztszalag szakadás: Gyakori térdsérülés, ami gyakran fordul elő az olyan hirtelen irányváltással járó sportoknál, mint a tenisz, a futball vagy a kézilabda. Leggyakrabban a térd elülső keresztszalagja érintett. A diagnózis speciális teszt elvégzésével is felállítható, de a diagnózis igazolásához, illetve a károsodás pontos felméréséhez MR-vizsgálatra is sor kerülhet.

Bütyök: Az előláb deformitása, melynek tüneteivel gyakran jelentkeznek be az ortopédiai magánrendelésre a betegek. A genetikai okok mellett a szoros, keskeny orrú, magassarkú cipők viselése is okozhatja, és a túlsúly, valamint a túlterhelés is rizikófaktora. Hölgyeknél jóval gyakrabban fordul elő, mint uraknál.

Ganglion: Nem ritka az sem, amikor az ortopédiai magánrendelést a ganglion tüneteivel keresik fel. Ez a jóindulatú daganat többnyire a csukló kézháti részén alakul ki, de a tenyér felőli területen és a lábon is előfordul. Szemmel is látható, a diagnózist az ortopéd szakorvos többnyire fizikális vizsgálat alapján állítja fel. Ha erős fájdalmat és mozgási nehezítettséget okoz, vagy a páciens számára esztétikailag nagyon zavaró, akkor műtéttel eltüntethető. A beavatkozás mintegy 15 perc alatt elvégezhető.

Milyen tünetek esetén forduljon ortopéd szakorvoshoz?


Az alábbi tünetek esetén javasolt bejelentkeznie az ortopédiai magánrendelésre:

 • Az ízületek, izmok, csontok fájdalma az, ami miatt leggyakrabban ortopéd szakorvoshoz fordulnak a páciensek. Ha Önnél is erős fájdalom jelentkezik, vagy enyhébb ugyan, de nem múlik el pihentetés hatására 1-2 nap alatt, akkor ortopédiai vizsgálat szükséges
 • Ha nehezebben mozog, mint korábban, vagy nem tudja teljesen behajlítani vagy kinyújtani valamely végtagját, akkor is javasolt ortopéd szakorvoshoz fordulni.
 • Az ízületek látható duzzanata, eldeformálódása, vagy az ízület feletti bőr pirossága és melegsége is utalhat ortopédiai elváltozásra.
 • Az ízületek felkelés, hosszabb pihenés után jelentkező merevségével is érdemes ortopéd szakorvoshoz fordulni.
Dr. Lénárt Anett

Dr. Lénárt Anett

Kézsebész specialista szakorvos

„Magánrendelőben, középontban a beteg”

Hogyan zajlik az ortopédiai vizsgálat Dunaharaszti Magánklinikánkon?


Ortopédiai magánrendelésünkön Önnek nem kell várakoznia, mivel az előre leegyeztetett időpontban fogadjuk kellemes hangulatú rendelőnkben. Ortopéd orvosunk, amellett, hogy nagytudású, és nagy tapasztalattal rendelkezik, empatikus is, és az összes, Önben felmerülő kérdésre szívesen válaszol az ortopédiai vizsgálat során.

Hogyan diagnosztizáljuk az ortopéd panaszokat?


Ortopédiai magánrendelésünkön Önnek nem kell várakoznia, mivel az előre leegyeztetett időpontban fogadjuk kellemes hangulatú rendelőnkben. Ortopéd orvosunk, amellett, hogy nagytudású, és nagy tapasztalattal rendelkezik, empatikus is, és az összes, Önben felmerülő kérdésre szívesen válaszol az ortopédiai vizsgálat során.

Szakorvosi vizsgálat


Első lépésben az ortopéd szakorvos felveszi az anamnézist, azaz a kórelőzményt. Ehhez olyan kérdéseket tesz fel Önnek, amelyek segítenek eldönteni, hogy milyen irányban vizsgálódjon tovább. Többek között a fájdalom vagy egyéb tünet kezdetéről, a panasz erősségének változásáról, az egyéb jelenlegi és korábbi betegségekről kérdez.
Ezután következik a fizikális vizsgálat, melynek keretében az ortopéd szakorvos megfigyeli a mozgást, megtekinti a panaszos testrészt, összehasonlítja azt az ellenoldali végtaggal, átmozgatja az érintett ízületet, hogy ellenőrizze a mozgástartományt, és speciális teszteket is végezhet. Bizonyos esetekben ez alapján felállítható a diagnózis az ortopédiai vizsgálaton, de előfordul, hogy képalkotó vizsgálat elvégzésére is szükség van. Ez leggyakrabban röntgenfelvétel készítését jelenti.

Ortopédiai vizsgálat ára


Ortopédia alapvizsgálat : 28 000 Ft

Ortopédia kontroll: 22 000 Ft

Injekció árak:
Hyaluron 20.000Ft
Joyflex 65.000Ft
Ostenil Plusz 35.000Ft

Röntgen felvétel


Az ortopéd szakorvos röntgenvizsgálatot rendelhet el többek között friss, vagy régebbi, de nem jól gyógyult balesetek és sérülések után, annak felmérésére, hogy történt-e csonttörés. Emellett gerincfájdalom, nyak, térd- és csípőfájdalom esetén is gyakran készül röntgenkép, ami segíti az ortopéd orvost a diagnózis felállításában.

A röntgen sugarak áthatolnak a testen, és mivel a különböző testszövetek más-más mértékben nyelik el a sugarakat, így a felvételen ábrázolódó röntgenárnyékok informatív, elsősorban a csontrendszer és az ízületek állapotáról árulkodó képet adnak, emellett a felvétel a meszesedések kimutatására is alkalmas. A vizsgálatok során asszisztenseink védőfelszereléseket használnak, ezzel odafigyelve a betegek sugárvédelmére. A röntgenfelvételek legalább 2 irányból, a váll és a boka esetén pedig 3 irányból készülnek. A vizsgálat nem igényel semmiféle előkészületet, és nem tart tovább pár percnél.

Röntgen vizsgálat Dunaharasztin
Dr. Kincses Dániel

Dr. Kincses Dániel

Ortopédsebész-traumatológus

Fontos számomra az alapos vizsgálat és a pontos diagnózis felállítása.

Hogyan kezeljük fájdalmát a Dunaharaszti Magánklinika ortopédiai magánrendelésén?


Az orvostudomány magas fejlettségi fokának, valamint ortopéd szakorvosunk gyors és pontos diagnózis felállításának és az elváltozások kezelésében szerzett tapasztalatának köszönhetően a legsúlyosabb fájdalmat is gyorsan és hatékonyan enyhítjük. Ebben segítenek többek között a gyulladás- és fájdalomcsökkentő gyógyszerek, injekciók, fizioterápiás kezelések és a műtéti megoldások – mindezt személyre szabva, a páciens betegségét, életkorát, állapotát és életmódját is figyelembe véve.

Gyógytorna


A gyógytorna az egyik leghatékonyabb fizioterápiás módszer, ami az egyes betegségekre, a páciens állapotára és erőnlétére szabva végzett speciális tornagyakorlatok végzése által fejti ki hatását. Gyógytornász felügyelete mellett zajlik, aki első találkozáskor felméri a páciens állapotát, és megtanítja neki azokat a gyakorlatokat, amelyeket napi szinten kell végezni. A gyógytorna hatékonyan csökkenti a fájdalmakat, növeli az izmok erejét, javítja az egyensúlyérzéket, és segít megtartani vagy növelni az ízületek mozgástartományát.

Ortopéd műtétek


Azokban az esetekben, amikor a konzervatív, azaz nem műtéti terápia már nem segít, vagy erre a sérülés jellege miatt eleve nincs is mód, a műtétek jelentik a megoldást.

Gyakori ortopédiai műtétek:

Csípő- és térdprotézis beültetés: A mai modern implantátumok lehetővé teszik, hogy a páciens térde, illetve csípője ismét fájdalommentes legyen, és újra átélhető legyen a szabad mozgás. Sokan még korábbi sporttevékenységükhöz is visszatérnek a protézis beültetés után. A kímélő, izomátvágás nélküli műtéti technika pedig minimalizálja a fájdalmat, és gyorsabbá a gyógyulást.

Keresztszalag pótlás: A teljesen elszakadt elülső keresztszalag nem tud regenerálódni, ilyenkor a keresztszalagot műtéti úton kell pótolni. A beavatkozás során az ortopéd sebész a hajlítóínból alkotott új elülső keresztszalagot rögzíti az eredeti szalag eredési és tapadási helyére. A műtét és a rehabilitációs időszak után stabil és jól működővé válik a térdízület, a páciens folytathatja korábbi sporttevékenységeit is.

További gyakori ortopédiai műtétek:

 • Alagút szindróma műtét
 • Dupuytren kontraktúra műtét
 • Bokasérülések műtéti ellátása
 • Bütyök műtét
 • Kalapácsujj műtét
 • Porcleválás műtéti ellátása
 • Pattanó ujj műtéti korrekciója
 • Ganglion eltávolítás

Ortopéd szakorvos Dunaharasztin

Ortopédiai magánrendelésünkön Dr. Lénárt Anett és Dr. Kincses Dániel ortopéd szakorvosok várják a gyógyulni vágyó pácienseket. Mindig személyre szabottan állítják össze a páciens számára leghatékonyabb kezelési tervet.