EKG vizsgálatok Dunaharasztin várakozási idő nélkül.

Sürgős vizsgálatra van szüksége, és nem tud 4 hónapot várni az időpontra? Időpont pár héten belül.

Dunaharaszti EGK vizsgálat

EKG vizsgálat

Intézményünkben (Dunaharasztin) gyorsan, várakozás nélkül, szinte pár perc alatt elkészítjük az EKG vizsgálatot és ezt Ön kézhez kapja rögtön a vizsgálat után.

A vizsgálat során a szív elektromos aktivitásán keresztül következtetünk a szív állapotára. Az EKG gép a végtagokon és a mellkason elhelyezett elektródákból gyűjti össze az elektromos jeleket. A szív egy speciális izomszövetből és egyenirányító szelepekből (szívbillentyűk) álló, több üregű motor, ami a szervezet működéséhez szükséges vért tartja mozgásban. A szívizom összehúzódása elektromos inger hatására következik be, amit normális esetben az erre a célra specializálódott sejtek hoznak létre.

Mi az EKG vizsgálat lényege?

Az EKG segítségével a test felszínéről elvezetett elektromos jelek alapján következtethetünk bizonyos szívbetegségekre. A vizsgálat kiemelten fontos a szívritmuszavarok kiszűrésére, de számos betegség is (szívinfarktus, szívburokgyulladás, stb.) jellegzetes EKG eltérést okoz. Fontos kiemelni, hogy számos esetben az EKG jel csak felveti egyes betegségek gyanúját, amit majd egyéb vizsgáló eljárásokkal kell igazolni, vagy kizárni.

ABPM (24 órás vérnyomásmérés)

A vérnyomásmérés minden alap orvosi vizsgálatnak a részét képezi.

Mit kell tudni a vérnyomásról?

Vérnyomásnak, a vérnek az érfalra gyakorolt nyomását nevezzük, mely a szív összehúzódásakor (szisztolés). a szív ellazulásánál (diasztolés) mért értéket hívjuk. Magas vérnyomás mellett megnövekedett a szív- és érrendszeri betegségek gyakorisága. Az optimális vérnyomás minden életkorban, a mai tudomány állás szerint 120/80 érték esetében van. A vérnyomás mérés eredményét viszont több tényező is befolyásolhatja, az adott napszak, erőnléti mozgás, a páciens testhelyzete és lelkiállapota. Ezért a pontos eredmény érdekében 24 órás vérnyomás monitorozást alkalmazunk olyan esetekben, ahol a mért érték ezt szükségessé teszi.

A 24 órás vérnyomásmérés, az ABPM vizsgálat, mely ambulater, hétköznap (otthon, munkahelyen) történik. A páciens kap egy készüléket, ami meghatározott időpontokban, automatikusan méri és rögzíti a vérnyomást egy teljes napon át.

A mérés alatt természetesen a megszokott napi tevékenységeket lehet végezni, fájdalmatlan, veszélytelen. A készülék a vizsgálat ideje alatt nem szabad levenni, víz nem érheti.

A vizsgálat alkalmával fény derülhet a csak időszakosan kialakuló, néhány percig tartó vérnyomás kiugrásokra, melyek közül a hajnalban előforduló esetek a legveszélyesebbek. Kimutatható a tartós vérnyomás emelkedés, valamint illetve a beállított terápia ellenőrzése is. Ezzel a vizsgálattal kiszűrhető a „fehér köpeny” nevezetű jelenség, mely esetében az orvosi rendelőben mért vérnyomás rossz eredményt hozott, viszont más helyzetekben vett adatok rendben voltak. Jellemző a szívbetegségekre, hogy hosszútávon panaszmentesek tudnak maradni, ezért ajánlott évente legalább egy szűrővizsgálaton részt venni, főleg 40 éves kor felett, a megfelelő vizsgálatokkal súlyos kimenetelű szövődmények előzhetők meg.

EKG szakorvosi lelettel

6.000 Ft

ABPM kiértékeléssel

20.000 Ft

EKG szakorvosi lelet nélkül

4.000 Ft

ABPM kiértékelés nélkül

15.000 Ft

Kérjen időpontot EKG vizsgálatra

  Dunaharaszti EKG vizsgálat
  Belgyógyász/Diabetológus szakorvos
  Dr. Gombár Éva
  Belgyógyászként is fontosnak tartom a minőségi időt, a jó kommunikációt, a betegségek korai szűrését, megelőzését.
  Dunaharaszti EKG vizsgálat
  Kép diagnosztikai szakasszisztens
  Györfi Ildikó
  Munkám során különös figyelmet fordítok a minőségekre, amivel hozzájárulhatok a betegségek mielőbbi kezeléséhez.
  }

  H-P: 8:30 - 18:00

  Szombat - Vasárnap: rendelés alkalmanként

  +36 30 660 0388

  Hétköznap 8:30 - 18:00 között hívható

   

  Dunaharaszti, Kossuth Lajos u. 91.

  vagy a HÉV parkoló felől is megközelíthető

   

  +36 30 6600 - 388

  Bejelentkezés H-P: 8:30 - 18:00