Revital-Medical Center - Magánklinika Dunaharaszti

+36 30 660 0388

Kizárólag ezen a számon:
Bőrgyógyászat: +36 70 557 5352
Fogászat: +36 20 383 9755

}

H-P: 8:30 - 18:00

Szombat: rendelés alkalmanként

Dunaharaszti, Fő út 10.

Bejárat a HÉV parkolóból

EKG vizsgálatok Dunaharasztin várakozási idő nélkül

Sürgős vizsgálatra van szüksége, és nem tud 4 hónapot várni az időpontra? Időpont pár héten belül.
Dunaharaszti EGK vizsgálat

EKG vizsgálat

Intézményünkben (Dunaharasztin) gyorsan, várakozás nélkül, szinte pár perc alatt elkészítjük az EKG vizsgálatot és ezt Ön kézhez kapja rögtön a vizsgálat után.

A vizsgálat során a szív elektromos aktivitásán keresztül következtetünk a szív állapotára. Az EKG gép a végtagokon és a mellkason elhelyezett elektródákból gyűjti össze az elektromos jeleket. A szív egy speciális izomszövetből és egyenirányító szelepekből (szívbillentyűk) álló, több üregű motor, ami a szervezet működéséhez szükséges vért tartja mozgásban. A szívizom összehúzódása elektromos inger hatására következik be, amit normális esetben az erre a célra specializálódott sejtek hoznak létre.

Mi az EKG vizsgálat lényege?

Az EKG segítségével a test felszínéről elvezetett elektromos jelek alapján következtethetünk bizonyos szívbetegségekre. A vizsgálat kiemelten fontos a szívritmuszavarok kiszűrésére, de számos betegség is (szívinfarktus, szívburokgyulladás, stb.) jellegzetes EKG eltérést okoz. Fontos kiemelni, hogy számos esetben az EKG jel csak felveti egyes betegségek gyanúját, amit majd egyéb vizsgáló eljárásokkal kell igazolni, vagy kizárni.

ABPM (24 órás vérnyomásmérés)

A vérnyomásmérés minden alap orvosi vizsgálatnak a részét képezi.

Mit kell tudni a vérnyomásról?

Vérnyomásnak, a vérnek az érfalra gyakorolt nyomását nevezzük, mely a szív összehúzódásakor (szisztolés). a szív ellazulásánál (diasztolés) mért értéket hívjuk. Magas vérnyomás mellett megnövekedett a szív- és érrendszeri betegségek gyakorisága. Az optimális vérnyomás minden életkorban, a mai tudomány állás szerint 120/80 érték esetében van. A vérnyomás mérés eredményét viszont több tényező is befolyásolhatja, az adott napszak, erőnléti mozgás, a páciens testhelyzete és lelkiállapota. Ezért a pontos eredmény érdekében 24 órás vérnyomás monitorozást alkalmazunk olyan esetekben, ahol a mért érték ezt szükségessé teszi.

A 24 órás vérnyomásmérés, az ABPM vizsgálat, mely ambulater, hétköznap (otthon, munkahelyen) történik. A páciens kap egy készüléket, ami meghatározott időpontokban, automatikusan méri és rögzíti a vérnyomást egy teljes napon át.

A mérés alatt természetesen a megszokott napi tevékenységeket lehet végezni, fájdalmatlan, veszélytelen. A készülék a vizsgálat ideje alatt nem szabad levenni, víz nem érheti.

A vizsgálat alkalmával fény derülhet a csak időszakosan kialakuló, néhány percig tartó vérnyomás kiugrásokra, melyek közül a hajnalban előforduló esetek a legveszélyesebbek. Kimutatható a tartós vérnyomás emelkedés, valamint illetve a beállított terápia ellenőrzése is. Ezzel a vizsgálattal kiszűrhető a „fehér köpeny” nevezetű jelenség, mely esetében az orvosi rendelőben mért vérnyomás rossz eredményt hozott, viszont más helyzetekben vett adatok rendben voltak. Jellemző a szívbetegségekre, hogy hosszútávon panaszmentesek tudnak maradni, ezért ajánlott évente legalább egy szűrővizsgálaton részt venni, főleg 40 éves kor felett, a megfelelő vizsgálatokkal súlyos kimenetelű szövődmények előzhetők meg.

EKG szakorvosi lelettel

10.000 Ft

12 elvezetéses EKG szakorvosi lelet nélkül

Az EKG eredményt papírszalagon kapja meg a páciens.
Az EKG leletet bemutathatja: aneszteziológusnak, háziorvosnak.
Időpont akár néhány napon belül!

8.000 Ft

24 órás ABPM/ vérnyomás monitorozás, személyes szakorvosi konzultációval

28.000 Ft

24 órás ABPM/ vérnyomás monitorozás kardiológus kiértékelése nélkül, lelet kiadásával

20.000 Ft

Kérjen időpontot EKG vizsgálatra


  Dunaharaszti EKG vizsgálat
  Belgyógyász/Diabetológus szakorvos
  Dr. Gombár Éva
  Belgyógyászként is fontosnak tartom a minőségi időt, a jó kommunikációt, a betegségek korai szűrését, megelőzését.
  Dunaharaszti orvos
  Endoszkópos szakasszisztens
  Koller Margit
  Nagyon szeretem a munkámat. Empatikus, türelmes és segítőkész vagyok.