Revital-Medical Center - Magánklinika Dunaharaszti

+36 30 660 0388

Kizárólag ezen a számon:
Bőrgyógyászat: +36 70 557 5352
Fogászat: +36 20 383 9755

}

H-P: 8:30 - 18:00

Szombat: rendelés alkalmanként

Dunaharaszti, Fő út 10.

Bejárat a HÉV parkolóból

Röntgen vizsgálatok Dunaharasztin

Radiológia diagnosztika, röntgen vizsgálatok azonnal, sorbanállás nélkül.

Röntgen vizsgálat Dunaharasztin - Dr. Jenei Gyöngyvér Helga, Dr. Vágó Andrea

A röntgen vizsgálat hatékony módszer a csonttörések, a csontfertőzések, a porckopás, az ízületi ficam és a gerinc deformitásainak diagnosztizálására. Emellett a hasi szerveket, a tüdőt és egyes lágyszöveteket érintő problémák feltárására is alkalmas. A röntgen vizsgálat nagy előnye, hogy gyors, pontos és teljesen fájdalommentes. Röntgen magánrendelésünkön Önnek nem kell várakoznia, mivel előre egyeztetett időpontban fogadjuk pácienseinket. A vizsgálatot jól képzett szakasszisztensek végzik el. Az írásos leletet emailben elküldjük Önnek, és ha úgy kívánja, kiírjuk CD-re a felvételt.

Radiológiai vizsgálat Dunaharasztin


A radiológia az orvostudomány azon ága, amely a különféle képalkotó eljárásokat használja fel diagnosztikai célokra. A röntgen mellett az ultrahang, a CT és az MR vizsgálatokat is ide soroljuk. A radiológia vizsgálaton bármely testtáj, illetve szerv nagy részletességgel leképezhető.

Radiológia magánrendelésünkön a magasan képzett és tapasztalt radiológiai szakasszisztensek és a modern eszközök gondoskodnak róla, hogy a radiológia vizsgálatok nagyon jó minőségű felvételeket eredményezzenek, és teljesen biztonságosak legyenek a páciensek számára.

A radiológia vizsgálatok fájdalommentesek, és nem igényelnek semmiféle előkészületet a páciens részéről. Lehet enni és inni is előtte, és bármilyen életkorú páciensnél elvégezhetőek. A vizsgált testrészről el kell távolítani az ékszereket és a ruhát, hogy megfelelő minőségű felvételek születhessenek. Az esetek többségében kétirányú felvétel készül a radiológia vizsgálatnak alávetett területről.

Radiológia magánrendelés ára

A radiológia magánrendelésen a röntgen vizsgálatok és egyéb képalkotó vizsgálatok díját igyekszünk olyan szinten tartani, hogy sokak számára elérhetőek legyenek ezek a minőségi szolgáltatások.

Áraink


1 irányú felvétel 15.000 Ft
2 irányú felvétel 20.000 Ft
3 irányú felvétel 23.000 Ft
Mellkas 2 irányú felvétel 20.000 Ft
A vizsgálatokon csak 18 év feletti pácienseket fogadunk!

Röntgen magánrendelés Dunaharasztin


A röntgen vizsgálattal diagnosztizálhatók a csonttörések, a csontfertőzések, az ízületi ficamok, ízületi kopások és a gerinc deformitásai. Emellett a tüdő, bizonyos lágyszövetek és a hasi szervek is vizsgálhatók vele.

A röntgenvizsgálat előtt is szabad enni és inni. A röntgen felvételek készítésekor a vizsgált területről le kell venni a ruhát és az ékszereket. A felvételek készítésének idejére (ami nagyon rövid idő) mozdulatlannak kell lenni, hogy éles röntgen felvételek készülhessenek.

A röntgen magánrendelésünkön készített felvételeket intézményünkben digitálisan archiváljuk, így a nálunk dolgozó szakorvosok hozzáférnek páciensük képanyagához, ami gördülékenyebbé teszi a gyógyító munkát. Röntgen magánrendelésünk vizsgálatai térítés ellenében vehetők igénybe, előzetesen egyeztetett időpontban. Az írásos leletet a felvétel készítését követően bizonyos napokon pár órán belül, illetve 2-3 munkanapon belül emailben elküldjük pácienseinknek. Ha szeretné elvinni magával a készített röntgen felvételt, kérésre szívesen kiírjuk CD-re.

Röntgen vizsgálat Dunaharasztin

Milyen típusú röntgen vizsgálatokat végzünk a Dunaharaszti Magánklinikán?


A röntgen vizsgálatokat megkülönböztethetjük az érintett testtájak szerint, ez alapján az alábbi típusú vizsgálatok elérhetők röntgen magánrendelésünkön:
 • boka
 • mellkas
 • nyaki gerinc
 • háti gerinc
 • lumbalis gerinc
 • A gerinc esetén több régiót érintő kombinált vizsgálatok is kérhetőek.
 • sacrum-coccygeum (a keresztcsont és farokcsont állapotának tisztázására)
 • végtag összehasonlító röntgen
 • medence röntgen felvétel
 • mellkas
 • koponya
 • patella (térdkalács)
 • calcaneus sarkantyú röntgen felvétel
 • kéztőcsontok
A röntgen vizsgálatok típusait elkölöníthetjük aszerint is, hogy hány irányból készül röntgen felvétel. A röntgenképek kétdimenziósak, emiatt sokszor nem elég, ha egy-egy testtájat csak egyetlen oldalról vizsgálnak meg. Röntgen magánrendelésünkön 2 és 3 irányú felvételeket is készítünk.
Röntgen vizsgálat Dunaharasztin

Milyen betegségekkel, sérülésekkel és rendellenességekkel érdemes röntgen vizsgálatot készíteni?


A röntgen vizsgálat lényege, hogy ionizáló sugárzásnál a sugarak áthatolnak a testen és egy részük elnyelődik, más részük pedig szétszóródik. Hagyományos röntgen esetén a szétszóródó sugarak a test mögött elhelyezett filmen hagynak nyomot. Ha digitális röntgen készül, akkor pedig a számítógép képernyőjén jelenik meg a röntgen felvétel. A röntgenvizsgálat nagy előnye, hogy egyszerre gyors, egyszerű és olcsó.

Az alábbi esetekben érdemes röntgen vizsgálatot végezni:

 • Ha a páciens krónikus fájdalmat tapasztal valamely ízületében.
 • Zúzódások esetén.
 • Csonttörés gyanújakor, illetve a test vázrendszerét érintő sérülések vagy degeneratív eltérések esetén.
 • Egyes csontbetegségek, egyéb kóros elváltozások kizárására.
 • Műtétek előtt az anatómiai viszonyok és elváltozások pontos feltérképezésére.
 • Üzemorvosi vizsgálat részeként is gyakran készül röntgen felvétel.
 • Egyes mellkasi és hasi kórképek összességét adó panaszoknál (mint például akut has, PTX-HTX, TBC).

Ezekben az esetekben tilos röntgen felvételt készíteni:

A várandósság ideje alatt kerülendő a röntgenvizsgálat, mivel magzatkárosító hatása lehet. A hölgyeket kérjük, hogy minden orvosi vizsgálat, illetve kezelés elején tájékoztassák orvosukat, illetve a radiológia vizsgálatot végző szakembert arról, ha várandósak, illetve akkor is, ha csak fennáll a terhesség lehetősége.

A várandósságon kívül más ellenjavallata nincs a röntgen vizsgálatnak, és tudni kell, hogy a modern röntgengépek és a megfelelő védőfelszerelés használata mellett a páciensek szervezete csupán minimális röntgensugárnak van kitéve.

Milyen gyakran ajánlott röntgen vizsgálatot végeztetni?


Amilyen gyakran a kezelőorvos azt javasolja. Az orvos minden vizsgálat illetve kezelés esetén mérlegeli az előnyöket és az esetleges kockázatokat. Az orvosok mindig nagy körültekintéssel járnak el a röntgensugárzásnak való kitettségről.

Megfelelő alkalmazás mellett a röntgensugárzás biztonságosnak tekinthető. A röntgen készülék csak az alatt a nagyon rövid idő alatt bocsát ki sugárzást, amikor a felvételeket készíti, és a sugárzás mértéke rendkívül alacsony. Például egy mellkas röntgen felvétel készítése mindössze akkora sugárzással, jár, amennyit 2,5 nap alatt a természetes háttérsugárzásból amúgy is kapnánk.

Milyen előnyei vannak a magánrendelőkben történő röntgen vizsgálatnak?


A radiológia magánrendelés nagy előnye, hogy nem kell heteket vagy hónapokat várakozni a vizsgálatra. Gyorsan tudunk időpontot adni. És mivel az előre leegyeztetett időpontban fogadjuk pácienseinket, így a rendelőben sem kell várakozni. Ezzel nemcsak időt lehet megspórolni, de azoknak a pácienseknek is kedvező, akik kicsit tartanak a vizsgálatoktól, mivel így kimarad a vizsgálat előtti várakozáskor fellépő hosszas szorongás. A magánrendelő kellemes környezete is fontos előny, mert fokozza a páciensek komfortérzetét, és ez is csökkenti az esetleges szorongást.

Felhívjuk Kedves Pácienseink figyelmét, hogy a klinikánkon reumatológus, sebész vagy radiológus által elrendelt és intézményünkben igénybe vett röntgen vizsgálatokra más árképzés vonatkozik, mivel a reumatológus, sebész és radiológus szakorvosok azonnal diagnosztizálnak, a további kivizsgálás és mihamarabb megkezdett kezelés céljából. (Ilyen esetben a páciensek -15% kedvezményre jogosultak a röntgen felvételek árából).

Bejelentkezés

a hét minden napján reggel 8:30-tól este 18:00-ig

Kérjen időpontot röntgen vizsgálatra Dunaharasztin


}

Rendelési idő:

Kedd: délután


  Dr. Jenei Gyöngyvér Helga

  Dr. Jenei Gyöngyvér Helga

  Radiológus szakorvos

  Az ultrahang különösen közel áll hozzám, mivel ez a modalitás lehetőséget nyújt a pácienssel való közvetlen kontaktus kialakítására.

  Dr. Vágó Andrea

  Dr. Vágó Andrea

  Radiológus szakorvos

  Magammal hoztam a belgyógyászat egész embert szemlélő látásmódját, a fizikális vizsgálat és az anamnézis fontosságát.