Revital-Medical Center - Magánklinika Dunaharaszti

+36 30 660 0388

Kizárólag ezen a számon:
Bőrgyógyászat: +36 70 557 5352
Fogászat: +36 20 383 9755

}

H-P: 8:30 - 18:00

Szombat: rendelés alkalmanként

Dunaharaszti, Kossuth Lajos u. 91.

vagy a HÉV parkoló felől is megközelíthető

Orvosi Arcesztétikai Kezelések

Fiatalosabb arcbőr, szakértő kezek által!
Dr. Michailovits Lehel - Sebész Főorvos

Mit jelent az orvosi arcesztétika?


Az orvosi arcesztétika az orvostudomány és az esztétika területének összefonódása. Cél a megjelenés javítása, az arcbőr területeinek szebbé tétele és az öregedés jeleinek enyhítése. Ennek ideális eléréséhez orvosi eljárások és eszközök kerülnek felhasználásra.
Az orvosi arcesztétika olyan folyamatokat foglal magában, mint

 • a ráncok kezelése,
 • a bőr textúrájának javítása,
 • az arc arányainak harmonizálása,
 • és az ajkak feltöltése.

Az orvosi esztétikai eljárásokat képzett szakorvos végzi, magas szintű biztonsági előírások mellett.

Mit kell tudni az orvosi arcesztétikai kezelésekről?


Mint minden orvosi beavatkozás esetén, az esztétikai terápiáknál is szükséges a szakszerű állapotfelmérés, a teljes körű tájékoztatás és a személyre szabott kezelés meghatározása.

Az orvos esztétikai eljárások a különböző technológiák fejlődésének köszönhetően sokszínűek, így alkalmanként több megoldás is kínálkozhat ugyanarra a problémára. Így például ugyan az a probléma kezelhető botoxal, bio szálbehúzással, vagy akár hialuronsavas töltéssel is.
A megfelelően kiválasztott, szakorvos által végzett beavatkozás fiatalosabbá, vonzóbbá varázsolja a páciens bőrét, ezáltal egész megjelenését.

Milyen esetekben ajánlott?


Az orvosi arcesztétikai kezelésekről elmondható, hogy alapvetően az arcbőr állapotának javítását szolgálják.
Ajánlott:

 • Ráncok és finom vonalak feltöltésére.
 • Arcformálásra, így például az orr, az ajkak, az áll és az arc vonalainak javításával.
 • Az arc bőrfelületének javítására, a bőr textúrájának, hidratáltságának, rugalmasságának és feszességének növelésével.

Bejelentkezés

a hét minden napján reggel 8:30-tól este 18:00-ig

Melyek a leggyakrabban alkalmazott orvosi arcesztétikai kezelések?


Az orvosi arcesztétika területén számos, különféle eljárás kerül alkalmazásra.

Botox kezelés

A ránctalanítás egyik közkedvelt és hatékony módszere a botox kezelés. Előnye, hogy gyors, fájdalommentes és látványos eredményeket hoz.
Az injekció viszonylag alacsony kockázattal jár, így napjainkban az egyik leggyakrabban használt orvos-esztétikai eljárás.

Milyen fajta ráncok kezelésére alkalmas a botox?

Elsősorban a szemöldök közötti ráncok, a homlokráncok és a szarkalábak kezelésére javasolt. Az eljárás lényege, hogy a természetben is előforduló clostridium botulinum nevezetű toxin beadásával a mimikai izmok mozgása gátlódik. Így az izmok ellazulnak, és néhány napon belül a ráncok kisimulnak.
A beavatkozás ideje 15-20 percig, hatása a kezelést követően 3-6 hónapig tart. A botoxolás egy évben többször is biztonságosan megismételhető.

Orvosi arcesztétika botox
A botox kezelés hatása

A botox kezelés elsősorban az arcizmok által okozott ráncoknál eredményes. A botulinum toxin gátolja az idegvégződések és az izmok közti ingerületátvételt, így az izmok ellazultsága következtében nem gyűrődik a felettük húzódó bőr. A toxint vékony tűvel, a ráncokat előidéző izmok területére fecskendezik.

A beavatkozás után 2 órán keresztül az arcizmok intenzív használata javasolt, hogy a szer megfelelően el tudjon oszlani. Ekkor kerülni kell a fej vízszintbe való helyezését, a szolárium használatát és a tűző napon való tartózkodást.
A botox hatása 2-5 nap után kezd szemmel láthatóvá válni és 10-14 nap alatt teljesedik ki. A töltőanyag káros mellékhatás nélkül, az idő múlásával problémamentesen lebomlik a szervezetben. Alkalmazásával a felületes ráncok megszüntethetők, a mélyebbek halványíthatók.
A botox kezelés a ráncok kisimításán túl, a túlzott verejtékezés esetén is sikerrel alkalmazható

A botox kezelés utáni, átmeneti mellékhatások

A kezelés után a tűszúrások helyén enyhe duzzanat és bőrpír alakulhat ki. Ritkán a környező izmok is elernyedhetnek, ami a szemhéj petyhüdtségével jár. Ez az állapot átmeneti és nem jár fájdalommal.
A botox kezelés azonban nem minden esetben ideális. A bőr rugalmasságának csökkenése következtében megjelenő ráncok eltüntetésére nem alkalmas.

Hialuronsavas ráncfeltöltés

Idővel az arc formája a ráncok miatt megváltozhat, beeshet és megviseltté válhat. A ráncfeltöltő hyaluronsavas kezelés során az arcbőr felületi ráncainak és egyéb apró esztétikai hibáknak a javítása történik. Ezáltal a páciens megjelenése fiatalosabbá válik.
A gél állagú, volumenizáló készítmény a bőrbe injektálva képes pótolni a lecsökkent szöveti volument. Az összetett és drága sebészeti beavatkozásokkal ellentétben a hyaluronsavas töltőanyag alkalmazásával gyorsan és hatékonyan el lehet érni a kívánt fiatalos külsőt.

Mi a hialuronsav?

A hialuronsav egy nagy molekulatömegű, átlátszó glükózaminoglikán (GAG) poliszacharid. Olyan 100%-ban felszívódó természetes anyag, amely az emberi bőr egyik alkotóeleme.
Vízmegkötő hatása többek között biztosítja a bőr hidratáltságát, ezáltal rugalmasságát és puhaságát. Az idő előrehaladtával mennyisége csökken a szervezetben, ennek okán a bőr elvékonyodik, szárazabbá és ráncosabbá válik.

A hialuronsavas kezelés menete

A bőr fertőtlenítése után általában fájdalomcsillapító, érzéstelenítő krém kerül az arc felszínére. Ezután a töltőanyag tűvel való beinjekciózása zajlik, amely alig néhány percet vesz igénybe. A hialuronsav bejuttatásával az arc zsírpárnáinak volumenvesztése és a kezdődő bőrtáskák korrigálása történik.

A kívánt eredmény elérése után a páciens azonnal visszatérhet a megszokott életébe, de néhány dologra egy darabig érdemes figyelnie:

 • A ráncfeltöltés utáni hetekben kerülendő a megerőltető testmozgás és az erős napfény.
 • Emellett fokozott figyelmet kell fordítani a megfelelő bőrápolásra, a fertőződés és az esetleges foltosodás elkerülése érdekében.

A kezelés nem jár nagy fájdalommal, ezért egyáltalán nem kell tőle tartani. A tűszúrás helyén ritkább esetben előfordulhat átmeneti duzzanat, amely néhány nap után teljesen felszívódik.

A kezelést végző szakorvos a legjobb minőségű anyagokat használja, így az eljárás teljesen biztonságos.

A hialuronsav töltés eredménye a kezelt terület állapotától és a felhasznált anyagtól függően, körülbelül 6-12 hónapig tart.

A hialuronsav injektálásának nincs semmilyen negatív mellékhatása, használatával nem megy végbe semmilyen szövetkárosodás.

Bio Arclifting/ szálbehúzás

A Bio Arclifting egy olyan esztétikai kezelés, amely a bőr és a szövetek feszességének és fiatalos megjelenésének javítását célozza.

A bio szálbehúzás során a kezelőorvos a bőr bizonyos rétegeibe steril, idővel felszívódó szálakat helyez.

A bőrben a tű segítségével bejuttatott bioszálak hatására beindulnak a szöveti regenerációs folyamatok. Stimulálódik a szervezet kollagén termelődési és regenerálódási képessége. Ezáltal javul a bőr textúrája és feszessége, valamint csökkennek a ráncok.

Orvosi arcesztétika arclifting
A Bio szálaknak 2 fő típusa van:
 • Sima szálak: A bőr felszíni egyenetlenségeinek korrigálására.
 • “COG” emelő szálak: A szálak a felületükön lévő kis tüskék segítségével a bőrbe kapaszknak és emelő hatást fejtenek ki. Ennek hatására a bőrtáskák kisimulnak, az orca kontúrja kerekebbé és fiatalosabbá válik.
A kezelésről

A Bio Arclifting egy minimálisan invazív eljárás. A gyors és hatékony kezelés után a felépülési idő rövid. Az eljárás folyamata alapvetően fájdalommentes, de esetenként kevés fájdalommal járhat. A kezelés hatása akár 2 évig is tarthat, de a tartós eredmény érdekében a szálbehúzást bizonyos időközönként ajánlott megismételni.

A Bio Arclifting alkalmas lehet azoknak, akik szeretnének javítani az arcbőrük megjelenésén, de nem kívánnak nagyobb sebészeti beavatkozásokat igénybe venni.

Szemhéjplasztika

A szemhéjplasztikai eljárás célja a szemhéjak megfiatalítása, állapotuk javítása.
A szemhéjplasztikai eljárás célja a szemhéjak megfiatalítása, állapotuk javítása.
Az eljárás során a szemhéjról a felesleges bőr és zsírszövet eltávolításra kerül. Ezáltal a ráncok kisimulnak, a szem puffadtsága csökken és kevésbé lesz táskás. A beavatkozás után a szemek fiatalosabb és pihentebb megjelenést kölcsönöznek a páciensnek.
Az eljárás helyi érzéstelenítésben vagy altatásban történik. A folyamat során alkalmazott kisebb metszések a felépülés után nem lesznek észrevehetők.

A szemhéjplasztika alapvetően biztonságos eljárás. Ugyanakkor ebben az esetben is, mint minden sebészeti beavatkozásnál vannak kockázatok. Kialakulhat duzzanat és vérzés.
Az orvos utasításainak betartásával a plasztika utáni regeneráció gyors. Ezt követően önfeledten élvezhető a fiatalosabb és pihentebb megjelenés.

Kérjen időpontot sebészeti kezelésre
}

Rendelési idő:

Hétfő: 15 órától


  Dr. Michailovits Lehel

  Dr. Michailovits Lehel

  Sebész Főorvos

  A célom, hogy alakóhelyem környékén az orvosi ellátás fejlesztését segíteni, annak érdekében, hogy a helybeli lakosok helyben is hozzáférhessenek magas színvonalú, ugyanakkor elérhető áru, egészségügyi szolgáltatáshoz.