Revital-Medical Center - Magánklinika Dunaharaszti

+36 30 660 0388

Kizárólag ezen a számon:
Bőrgyógyászat: +36 70 557 5352
Fogászat: +36 20 383 9755

}

H-P: 8:30 - 18:00

Szombat: rendelés alkalmanként

Dunaharaszti, Kossuth Lajos u. 91.

vagy a HÉV parkoló felől is megközelíthető

Koronavírus COVID-19 teszt elvégzése Dunaharasztin

Előzetes egyeztetés szerint Corona-vírus tesztet végzünk

Dunaharaszti Labor Vizsgálatok

Telefonos (+36 30 660 0388) és online bejelentkezés is lehetséges mindegyik tesztre, amelyek ára:

 • Szerológiai teszt vérvételből (eredmény 10 munkanap) – 11.000 Ft / teszt
 • Covid-19-Influenza Ag teszt (orrgarat minta) 15.000 Ft (15 perc)

Hatósági PCR tesztelés

 • SARS CoV-2 PCR ára: 20.000 Ft (Elkészülési idő: 48 óra)

Az elkészülési időt a laborba érkezéstől kell számolni, nem a levételtől.

CoreTests®COVID-19 Ag teszt

Eredmény 15 percen belül

A COVID-19 Ag teszt egy kromatográfiai immunvizsgálati teszt, amelyet a COVID-19 antigén kvalitatív kimutatására használnak emberi orr-garati tamponmintákban. Eredmény 15 percen belül!

Az eljárás hasonlóan a hatósági áras PCR teszthez a vírus kimutatására szolgál. A teszt eredményessége 98%-os. A vizsgálat ideje, amíg a vizsgált minta reakciója megtörténik 15 perc, ezért a gyors teszt elnevezés.

Vizsgálat előkészületei: 4-6 órával a vizsgálat előtt ne dohányozzon.

Szerológiai teszt

Azok azonosítására alkalmas, akik már átestek a fertőzésen

A szerológiai teszt azok azonosítására alkalmas, akik már átestek a fertőzésen, és feltehetően védettségük van a vírussal szemben, mert az immunrendszernek a fertőzésre adott válaszát mutatják ki. Az immunrendszer a vírus ellen először IgM típusú, majd később IgG típusú ellenanyagokat termel.

COVID-influenza kettős Antigén teszt

A teszt alkalmas kimutatni, hogy jelen van e valamelyik vírus a szervezetében

COVID-influenza kettős Antigén tesztet is végzünk klinikánkon, mely segítségével egy mintavétellel ki tudjuk mutatni, hogy jelen van e valamelyik vírus a szervezetében. A megszokott Antigén tesztet kiegészítettük az influenza leggyakoribb A és B típusának vizsgálataival is, így a tüneteket észlelők egyetlen tesztet elvégezve szinte 100%-ban biztosak lehetnek abban, hogy melyik vírus fertőzte meg őket. A vírus/vírusokjelenlétét, aktuális fertőzöttséget igazol, segít elkülöníteni a kétféle légúti betegség eredetét. A kettős teszt felkészülése hasonló az Antigén tesztével, mivel a mintavétel ennél a tesztnél is orr nyálkahártyáról történik. A mintavétel előtt 6 órával ne dohányozzon.

COVID-19 vírus fertőzéssel kapcsolatban

Jelen dokumentumot készítette: a Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága. Lezárás dátuma: 2020. 03. 13.

Emberi szervezet védekezőképességének erősítése

Szervezet védekező képessége, így a fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség alapvetően függ az immunrendszer működésétől, a szervezet általános állapotától. Vírusjárvány idején különösen fontos a figyelni és mindent megtenni azért, hogy az immunrendszerünk megfelelően működjön, a szervezetünk felvértezve és erős ellenállóképességgel tudja felvenni a harcot a kórokozókkal. Szervezet ellenállóképességének karbantartásához, erősítéséhez az alábbiakat kövesse:

RENDSZERES FIZIKAI AKTIVITÁS

A rendszeres fizikai aktivitás elengedhetetlen a szövetek megfelelő vérellátáshoz, oxigénnel, tápanyaggal való ellátásához, végeredményben növeli a szervezet ellenállóképességét. A rendszeres fizikai aktivitásnak gyulladáscsökkentő hatása van, befolyásolja a fehérvérsejtek, azon belül a vírusok elenni védelemben szerepet játszó sejtek aktivitását, fokozza számos gyulladáscsökkentő anyag termelődését.

A WHO által javasolt fizikai aktivitás mennyiség: naponta 30 perc közepes intenzitású kardio mozgás (futás, kocogás, nordic walking, kerékpározás, úszás) és hetente kétszer fél óra izomerő növelő mozgás. Emellett fontos, hogy óránként pár percet mozogjunk – sétáljunk – és naponta tízezer lépést tegyünk meg.

SZABAD LEVEGŐN TARTÓZKODÁS, SZELLŐZTETÉS

Az emberi szervezet működését nagyban segíti a rendszeres, szabad levegőn való mtartózkodás. Lehetőségekhez mérten ez legyen zöld – park, erdő. A szabadban tartózkodás mellett, illetve ha erre nincs lehetőség, a tartózkodásra szolgáló épület, szoba rendszeres, napjában többszöri teljes átszellőztetése elengedhetetlen. A szellőztetés nem csak szervezetünket frissíti fel, de a szoba levegőjében esetlegesen összegyűlt kórokozók távozását is elősegítjük

KIEGYENSÚLYOZOTT TÁPLÁLKOZÁS

A szervezet, az immunrendszer megfelelő működéséhez kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásra van szükség, melynek alapjai: vegyes táplálkozás – fehérjék, szénhidrátok és zsírok változatos és kiegyensúlyozott fogyasztása, napi legalább 400 g zöldség és gyümölcs fogyasztása, rostdús táplálkozás.

VITAMINOK, ÁSVÁNYI ANYAGOK, NYOMELEMEK

Kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással a szervezet vitamin és ásványianyag, nyomelem ellátottsága megfelelő tud lenni. Fontos azonban figyelni rá, hogy ilyenkor tavasz elején a szervezet raktárai – tekintettel a téli korlátozott zöldség- és gyümölcs fogyasztási lehetőségekre, az alacsonyabb napos órák számára – alacsonyabb szinten állnak, egyes embereknél akár ki is merülhetnek. A raktárak kimerülését gyorsítják a krónikus betegségek, a mozgáskorlátozottság, a helytelen táplálkozás. Éppen ezért ilyenkor fontos, hogy plusz vitamin, ásványi anyag és nyomelem bevitelről gondoskodni kell, itt elsősorban a D vitamin, a C-vitamin emelendő ki első helyen.

ALKOHOLFOGYASZTÁS ÉS DOHÁNYZÁS KERÜLÉSE

Sokan nem gondolnak rá, de az alkoholfogyasztás és dohányzás jelentősen rontja a szervezet ellenálló képességét, károsítja az immunrendszert. Így fertőzéses, járványos időszakban az alkohol fogyasztásának és a dohányzásnak (passzívnak is) kerülése különösen fontos.

TOVÁBBI SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE?

Amennyiben további kérdés merül fel Önben, az alábbi elérhetőségeken állunk az Ön szíves rendelkezésére:

Hatósági PCR teszt (SARS CoV-2 PCR)

20.000 Ft
Elkészülési idő: 48 óra

Antigén (COVID-19) teszt elvégzése

15.000 Ft / gyorsteszt
(1 hónapon belüli ismételt szűrés esetén: 12.000 Ft)

Szerológiai teszt vérvételből

11.000 Ft / teszt

COVID-influenza kettős Antigén teszt

15.000 Ft / teszt

Védettségi igazolványhoz ellenanyag szint (mérés vérből)

11.000 Ft
Sürgősséggel 12 óra, 10 óra, 8 óra (15.000 Ft)

Koronavírus (COVID-19) teszt tájékoztató

Letöltés

Tesztelés hétvégén

Hétvégén nincs lehetőség tesztelésre.

Kérjen időpontot Koronvírus (COVID-19) teszthez

}

Rendelési idő:

Hétfő: 7.00 – 11:00
Kedd: 7.00 – 11:00
Szerda: 7.00 – 11:00
Péntek: 7.00 – 11:00

Kérjük a vizsgálat megkérése előtt tájékozódjanak, melyik típusú vizsgálatot fogadják el (munkahely, idősek otthona, karantén feloldás, stb…) ugyanis utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

18 éves kor alatt vizsgálatot nem végzünk! Megértésüket köszönjük.

PCR tesztelés átmenetileg szünetel!


  László Teréz - labor szakasszisztens

  Labor asszisztens

  László Teréz

  Közel 45 éve dolgozom az egészségügyben. Igyekszem a változásokat követni, mindig mindenre és mindenkire maximálisan odafigyelni.