Revital-Medical Center - Magánklinika Dunaharaszti

+36 30 660 0388

Kizárólag ezen a számon:
Bőrgyógyászat: +36 70 557 5352
Fogászat: +36 20 383 9755

}

H-P: 8:30 - 18:00

Szombat: rendelés alkalmanként

Dunaharaszti, Kossuth Lajos u. 91.

vagy a HÉV parkoló felől is megközelíthető

Botox kezelés

A fiatalosabb, pihentebb és bizalmat sugárzóbb arcért!

Dr. Michailovits Lehel - Sebész Főorvos

A ránctalanítás egyik közkedvelt és hatékony módszere a botox kezelés.
Előnye, hogy gyors, fájdalommentes és látványos eredményeket hoz.
Az injekció viszonylag alacsony kockázattal jár, így napjainkban az egyik leggyakrabban használt orvos-esztétikai eljárás.

Mi a botox kezelés?


A botox orvosi neve a botulinum toxin, amely egy izombénító anyag. Kis mennyiségben, lokálisan alkalmazva pozitív hatásokat lehet vele elérni. Elsődlegesen az arcesztétikában kerül alkalmazásra, de egyéb egészségügyi területen is használják.

A botulinum toxin gátolja (de nem károsítja) az idegvégződések és az izmok közti ingerületátvitelt. Így az izmok ellazultsága okán nem gyűrődik a felettük húzódó bőr.

A botox kezelés során egy vékony tű segítségével juttatják be a botulinum toxint a kívánt helyre. Megbénítják az adott izmot, vagy izomcsoportokat, amivel az arc relaxált állapotát idézik elő.

Az izmok pihenése következtében csökkennek az izomaktivitás okozta ráncok és redők, például a homlokon, a szem környékén, vagy az ajkak körüli területen.

A kezelés hatására az arc fiatalosabbá, pihentebbé és bizalmat sugárzóbbá válik. A kemény vonások kisimulnak, ugyanakkor profi szakember kezei között nem kell attól tartani, hogy elveszítjük arcunk jellegzetes vonásait. A jól sikerült botox kezelés eredményeként önmagunk jobb kiadását láthatjuk viszont a tükörben.

Milyen fajta ráncok kezelésére alkalmas a botox?


A botulinum toxin arcesztétikai alkalmazása elsősorban

 • a szemöldök közötti ráncok,
 • az orr körüli ráncok,
 • a homlokráncok és
 • a szarkalábak kezelésére javasolt.

Az eljárás lényege, hogy a természetben is előforduló clostridium botulinum baktérium termelte botulinum toxin beadásával a mimikai izmok mozgása gátlódik. Így az izmok ellazulnak, és néhány napon belül a ráncok kisimulnak.

Fontos tudni, hogy az egyszeri botox injekció nem jelent végleges megoldást a ráncok ellen. Bizonyos időközönként ismételni kell a kezelést, a kívánt eredmény elérése és fenntartása érdekében.

Botox Kezelés

Az év bármely szakában alkalmazható, mivel nem okoz fényérzékenységet, sem egyéb komolyabb mellékhatást.
A botox kezelés önmagában és egyéb esztétikai kezelésekkel kombinálva is igénybe vehető. Ilyen kezelések például a peeling, a hialuronsavas töltés, vagy az arclifting.

A test mely részein alkalmazható még a botox?


A botox kezelés legismertebb és legáltalánosabban kezelési területe az arc. Az arc mimikai ráncait simítja ki, súlyos mellékhatások nélkül. Ezért is rendkívül népszerű a szépülni, fiatalodni vágyók körében.

A botox az arcesztétika területén betöltött szerepe mellett egészségügyi problémák orvoslására is kiváló:

Kóros izzadás és kellemetlen testszag

A kórosan erős izzadást a verejték fokozott kiválasztódása mellett még szúrós szag is kísérheti. A hiperaktív verejtékmirigyekbe juttatott toxin gátolja az izzadság termelődését és csökkenti a kellemetlen testszagot.

Migrén

Régóta fennálló, erős intenzitású migrén esetén segíthet a botox injekció. A fej különböző pontjaiba injektált botulinum toxin csökkenti a migrénes rohamok gyakoriságát, hosszát és súlyosságát.

Állkapocs relaxáció – Fogcsikorgatás

A botox használható az állkapocs izmainak lazítására is, csökkentve ezzel az állkapocs fájdalmát és a fogcsikorgatást.

Inkontinencia

A botox injekció alkalmazható az inkontinencia kezelésére is, különösen az ún. hiperaktív-hólyag típusú inkontinencia esetén.
A botox a hólyagba injektálva blokkolja az idegek és az izmok közötti ingerületátvitelt, így csökkentve a hólyag túlzott összehúzódásait. Ez segíthet mérsékelni az inkontinens tüneteket.

Mi a teendő botoxolás előtt és után?


Dr. Michailovits Lehel

Dr. Michailovits Lehel

Sebész Főorvos

A célom, hogy alakóhelyem környékén az orvosi ellátás fejlesztését segíteni, annak érdekében, hogy a helybeli lakosok helyben is hozzáférhessenek magas színvonalú, ugyanakkor elérhető áru, egészségügyi szolgáltatáshoz.

Előtt

 • A kezelés előtt komoly teendő nincs, ugyanakkor egyes gyógyszerek (pl. vérhígítók) szedése befolyásolhatja az injektálás utáni véraláfutások megjelenését. A kezelés előtt mindenképpen érdemes szakorvossal konzultálni arról, hogy milyen gyógyszereket szedünk.
 • Ha fertőző vagy egyéb kóros betegségben szenvedünk, okvetlenül tájékoztassuk róla a kezelést végző orvost.

Utána

 • A kezelés után a tűszúrások helyén enyhe duzzanat és bőrpír alakulhat ki.
 • Ritkán a környező izmok is elernyedhetnek, ami a szemhéj petyhüdtségével jár. Ez az állapot átmeneti és fájdalommentes.
 • A beavatkozás után 2-4 órán keresztül az arcizmok intenzív használata javasolt, hogy a szer megfelelően el tudjon oszlani.
 • 2-4 órán keresztül kerülni kell a fej vízszintbe való helyezését, nyomását és a túlzott előre hajolást is.
 • A kezelés után 24-48 óráig mindenképpen tartózkodni kell a szolárium használattól és a tűző naptól. Nem javasolt meleg fürdőt venni, vagy szaunába menni.
 • A botoxolást követő 2-3 napban az erős fizikai aktivitást jobb mellőzni.
 • Az injektálás után minimum 24 órán át érdemes tartózkodni a nagyobb mennyiségű alkoholfogyasztástól is.

Hány nap elteltével látható a botox kezelés hatása?


A botox hatása 2-5 nap után kezd szemmel láthatóvá válni és 10-14 nap alatt teljesedik ki.
A töltőanyag káros mellékhatás nélkül, az idő múlásával problémamentesen lebomlik a szervezetben.
Alkalmazásával a felületes ráncok megszüntethetők, a mélyebbek halványíthatók.

Meddig tart a botox hatása?


 • A beavatkozás 15-20 percet vesz igénybe és nem jár erős fájdalommal.
 • Hatása a kezelést követően 3-6 hónapig tart.
 • A botoxolás egy évben többször is biztonságosan megismételhető.

Botox férfiaknak?


Igen! A botox kezelés nemcsak a nők kiváltsága. A férfiak napjainkban egyre nagyobb számban veszik igénybe ezt a fajta szolgáltatást.
A mélyebb ráncok korrigálására, az arc harmonizálására és az izzadás mérséklésére (pl. tenyér és hónalj) is előszeretettel választják a férfiak ezt a megoldást.

Mely életkorban a legjobb választás?


Általában 18-65 éves kor közé esik az az időszak, amikor érdemes a botox kezelést a ráncok mérséklésére alkalmazni. A legideálisabb a 30-50 év közötti életszakasz, mivel a botox az igazán mély ráncok kezelésére, feltöltésére nem használható.

Mikor nem ajánlott a botox kezelés?


A botox kezelés nem minden esetben ideális. A bőr rugalmasságának csökkenése következtében megjelenő ráncok eltüntetésére például nem alkalmas.

A kezelés nem végezhető el az alábbi állapotok fennállásánál:

 • Vírusos bőrfertőzések esetében (pl. aktív herpes simplex)
 • Terhesség és szoptatás alatt
 • Allergia – A botulinum toxinnal, vagy az injekcióban található bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.
 • Neuromuszkuláris betegségeknél, vagyis neurológiai vagy izomproblémáknál (pl. izomsorvadás, Guillain-Barré szindróma, amyotrophiás lateralis szklerózis)
Kérjen időpontot sebészeti kezelésre
}

Rendelési idő:

Hétfő: 15 órától


  Dr. Michailovits Lehel

  Dr. Michailovits Lehel

  Sebész Főorvos

  A célom, hogy alakóhelyem környékén az orvosi ellátás fejlesztését segíteni, annak érdekében, hogy a helybeli lakosok helyben is hozzáférhessenek magas színvonalú, ugyanakkor elérhető áru, egészségügyi szolgáltatáshoz.