}

H-P: 8:30 - 18:00

Szombat – Vasárnap: rendelés alkalmanként

+36 30 660 0388

Hétköznap 8:30 – 18:00 között hívható

 

Dunaharaszti, Kossuth Lajos u. 91.

vagy a HÉV parkoló felől is megközelíthető

 

Minőségi Belgyógyászati – Endokrinológia szakrendelések Dunaharasztin
Egész nap a rendelőben ül, mégsem kerül sorra?
Dunaharaszti Endokrinológia

Endokrinológia

A belgyógyászat speciális ága, amely a belső elválasztású (endokrin) mirigyek betegségeivel foglalkozik. Endokrin (belső elválasztású hormont termelő) szerveink a következők: hypophysis (agyalapi mirigy) pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, mellékvese, hasnyálmirigy.

Endokrinológus szakember pajzsmirigy,a mellékpajzsmirigy, a mellékvesék, herék, a petefészkek és az agyalapi mirigy működési zavarainak kezelésére specializálódik. Ezek a mirigyek az idegrendszerrel szorosan összekapcsolódva (neuro-endokrin rendszer) a szervezet működéséhez szükséges létfontosságú hormonok termelését végzik, és olyan alapvető élettani funkciókat szabályoznak, mint pl. az anyagcsere, keringési, nemi érés, testsúly stb.

Mikor forduljon endokrinológushoz?

A pácienseket általában általános belgyógyász, háziorvos, vagy nőgyógyász irányítja endokrinológiai vizsgálatra. Általános klinikai tünetek hívják fel az orvos figyelmét arra, hogy endokrin eltérésről lehet szó, ilyenek pl. fáradékonyság, száraz bőr, vagy éppen az ellenkezője: kóros izzadékonyság, hasmenés idült székrekedés;szívdobogásérzés, alvászavar. Gyakran szőrnövekedési zavar viszi orvoshoz a beteget. Fizikális vizsgálat során pl. térdig kialakult vizenyő, vagy a hasbőrön livid striák, továbbá családi halmozódás pajzsmirigy betegség alapján felmerül endokrinológiai betegség, akkor megkezdődik az endokrinológiai kivizsgálás.

Első vizit, konzultáció

Leletek áttekintése, anamnézis felvétel, vizsgálatok megbeszélése, amennyiben szükséges további szakorvosi vizsgálatok elrendelése.

23.000 Ft

Kontroll vizsgálat

18.000 Ft

Vérvétel

2.000 Ft

Kontroll vizsgálat (heti)

8.000 Ft
(legalább havi 3 alkalom esetén)

Receptírás

2.000 Ft
Kérjen időpontot Belgyógyászat – Endokrinológia vizsgálatra
}

Rendelési idő:

Endokrinológia szakrendelés napja változó


    Dr. Nagy Géza Endokrinológia
    Belgyógyász/Endokrinológus szakorvos
    Dr. Nagy Géza PhD