Minőségi ultrahang vizsgálat Dunaharasztin

Ultrahang vizsgálatok azonnal, várakozási idő nélkül. Kérjen időpontot most!

Ultrahang vizsgálatok Dunaharasztin

Ultrahang vizsgálat

Az ultrahang a hanghullámok bizonyos hullámhosszú tartománya, az emberi hallás nem érzékeli. Átalakító készülék segítségével alkalmas a szervezet bizonyos részeinek kétdimenziós, képi ábrázolására, akár mozgás közben is, valamint folyadékok áramlási tulajdonságainak (elsősorban a sebesség) mérésére. Újabban lehetőség van háromdimenziós számítógépes képalkotásra is (pl. magzati ultrahang). Ez a szervezetre nem ártalmas, igény szerint ismételhető. Kiterjedten használjuk az orvosi vizsgálatok során.

Kinek ajánlott az ultrahang vizsgálat?

50 éves kor fölött mindkét nemnél javasolt a rendszeres hasi-kismedencei ultrahang.

Bizonyára Önnel is előfordult már, hogy fájt a hasa, alhasa, vizelési problémái voltak, esetleg egyre gyakrabban érezte felpuffadva magát?

Hasi panaszok esetén az első vizsgálat célszerűen mindig Hasi és kismedencei ultrahang. Hatékony képalkotó eljárás, mely minden esetben fájdalommentes. A máj, epeutak,epehólyag, hasnyálmirigy, lép, vesék, nőknél a méhet férfiaknál a prostatát és a hasi erek állapotának feltárásra alkalmas.

A hasi vizsgálatot mindig éhgyomorra, de legalább 4 órás éhezés után végezzük el. A kismedencei szervek ellenőrzéséhez telt hólyag szükséges, ezért vizsgálat előtt néhány órával bő folyadékfogyasztás (lehetőleg szénsavmentes) javasolt és a dohányzás mellőzése.

Carotis Doppler vizsgálat

Amennyiben zsibbad a karja, fáj a feje, szédül, egyensúlyzavara van vagy esetleg fülzúgása tanácsoljuk, hogy mihamarabb végeztessen Carotis Doppler vizsgálatot.

A koponyát ellátó nagy nyaki verőereknél vizsgálja az áramlást, az erek tágasságát és lefutását. Az erek belső felszínének vizsgálatával az esetleges felrakódások és meszesedés jól megítélhetők. Az erekben az áramlási viszonyok, esetleges szűkületek, elzáródások igazolhatók vagy kizárhatók, így az agyi keringés veszélyezettségéről is képet kaphatunk.

Végtagi erek Doppler vizsgálata, Duplex ultrahang – Színes Doppler vizsgálat

Az artériák és vénák lefutását, tágasságát és keringési viszonyait feltérképező vizsgálat. Az artériákban a Doppler görbe alapján ellenőrizhetők a szűkületek és elzáródások, illetve kijelölhetők további vizsgálatok. Az eszköz segítségével a tágabb felszíni vénák keringése is jól látható. A mélyvénák áttekintésével lehetséges a trombózis és a billentyűelégtelenség megítélése. A lágyrészek, nyaki lágyrészek, illetve pajzsmirigy pontos mérete és szerkezete jól látható az ultrahangos képen, illetve vizsgálható az eljárással a pajzsmirigyen belül elhelyezkedő elváltozások mérete, szerkezete, és keringése. A mellékpajzsmirigy régiók is megítélhetők, valamint a nyálmirigyek nagysága és szerkezete, a nyaki nyirokcsomók státusza. A vizsgálat 15-20 percet vesz igénybe, az eredményről orvosunk azonnali tájékoztatást ad.

4D ultrahang

Kiemelt vizsgálati tevékenységünk a nagyon népszerű és közkedvelt mind a kismamák mind a kispapák számára a 4D ultrahang

A készüléket a terhes gondozás során használjuk. Az alapot a kétdimenziós ultrahang jelenti, erre épül a négydimenziós változat, melynek lényege, hogy a vizsgálófej különböző szögekből készít sorozatfelvételeket a kérdéses területről. Ezekből áll össze a négydimenziós kép, a beépített számítógép segítségével. Ezzel már olyan síkokat is meg lehet jeleníteni, amilyeneket a kétdimenziós géppel nem. A magzatról készített 4 dimenziós felvételen mindehhez az elmozdulás, a mozgás ábrázolása is hozzáadódik, a felvétel térben mutatja meg a babát. A vizsgálat 20-30 percet vesz igénybe, és a „baba mozi” adathordozón (CD-n) rögzítve megható, örök emlék marad a család számára. Az ilyen célból készült felvételek a terhesség 25. és 35. hete között lesznek a legkifejezőbbek, ekkor a legideálisabb ugyanis a vizsgálathoz a baba mérete.

Flowmetria vizsgálat

Más néven áramlásmérés alatt a magzati keringés, véráramlás vizsgálatát értjük Doppler ultrahang készülékkel. Az áramlásmérés során az anyaméhet ellátó erekben, a köldökzsinór artériájában, a magzati hasi aortában (nagyverőérben) és az agyi erekben mért értékek alapján állapítjuk meg, hogy a magzat táplálása és o oxigénellátása, vagyis a méhlepény működése megfelelő-e. Flowmetria vizsgálat általában akkor javasolt, amikor felmerül a lepény működési elégtelenségének gyanúja, például a magzat mérete a korához képest kisebb, vagy az anyánál terhességi mérgezés (terhességi toxémia) lép fel, vagy már a terhesség utolsó heteiben jár.

Has-és Kismedence Ultrahang

14.000 Ft

Végtagi Erek Doppler Vizsgálata

12.000 Ft (egyik oldal)
20.000 Ft (mk. láb)

Q

Mell ultrahang

Nem végzünk ilyen vizsgálatot

Lágyrész Ultrahang

8.000 Ft (egy oldal)
14.000 Ft (mk. oldal)

Pajzsmirigy Ultrahang

10.000 Ft

Q

Izületi ultrahang

Nem végzünk ilyen vizsgálatot

4D „baba mozi”

12.000 Ft

CDS

12.000 Ft

Ultrahang Dunaharaszti

Radiológus szakorvos

Dr. Vágó Andrea

Magammal hoztam a belgyógyászat egész embert szemlélő látásmódját, a fizikális vizsgálat és az anamnézis fontosságát.

Dunaharaszti Ultrahang vizsgálat

Általános-, és vascularis UH diagnosztikai szakasszisztens

Rozsondai Anikó

Munkámnak és hivatásomnak tartom ezt a páciensek számára nem megterhelő, szükség szerint többször is megismételhető diagnosztikus eljárást.

Ultrahang Dunaharaszti

Radiológus szakorvos jelölt

Dr. Gubik Ágnes

Az ultrahang különösen közel áll hozzám, mivel ez a modalitás lehetőséget nyújt a pácienssel való közvetlen kontaktus kialakítására.

Kérjen időpontot Ultrahang vizsgálatra

}

Rendelési idő:

Kedd: változó időpont
Szerda: változó időpont
Csütörtök: változó időpont
Péntek: változó időpont

}

H-P: 8:00 - 16:00

Szombat - Vasárnap: ZÁRVA

+36 30 660 0388

Hétköznap 8:00 - 16:00 között hívható

 

Dunaharaszti, Kossuth Lajos u. 91.

vagy a HÉV parkoló felől is megközelíthető

 

06 (30) 6600 - 388

Bejelentkezés H-P: 16:00 - 20:00