Koronavírus COVID-19 teszt elvégzése Dunaharasztin

Előzetes egyeztetés szerint Corona-vírus tesztet végzünk 

Telefonos (+36 30 660 0388) és online bejelentkezés is lehetséges mindegyik tesztre, amelyek ára:

  • szerológiai gyorsteszt (eredmény 15 perc múlva) – 12.000 Ft / teszt (ismételt szűrésen megjelenőknek: 10.500 Ft)
  • szerológiai teszt vérvételből (eredmény 48 óra múlva) – 15.000 Ft / teszt
  • PCR teszt (eredmény 48 óra múlva) – 35.000,- Ft / teszt

Felhívjuk pácienseink figyelmét, amennyiben a teszt pozitív eredményt mutat az ÁNTSZ felé bejelentési kötelezettséggel, -hivatalos ÁNTSZ által kiadott dokumentáció kitöltésével jár.

A szerológiai teszt azok azonosítására alkalmas, akik már átestek a fertőzésen, és feltehetően védettségük van a vírussal szemben, mert az immunrendszernek a fertőzésre adott válaszát mutatják ki. Az immunrendszer a vírus ellen először IgM típusú, majd később IgG típusú ellenanyagokat termel.

A szerológiai gyorsteszt az ujjbegyből vett egy csepp vérből vizsgálja mind az IgM mind az IgG típusú, specifikusan a koronavírus ellen termelődött anyag jelenlétét. A vizsgálat ideje – amíg a vizsgált vérminta reakciója megtörténik – 10 perc, emiatt a gyorsteszt elnevezés.

A szerológia teszt mintavételt rendelőnkben végezzük. Kollégáink a legmagasabb, 3-as szintű biztonsági előírások betartásával végzik a mintavételt.

PCR-tesztelés a vírus RNS-ét mutatja ki az orrból és a garatból vett mintákban. Ez az eljárás a tünetes betegek és a tünetmentes, fertőző hordozók azonosítására alkalmas, azt mutatja ki, hogy a vírus jelen van-e a légutakban. A PCR alapvetően megbízható, már nagyon alacsony vírusszint esetén is képes pozitív eredményt adni.

A mintavétel előtt 6 órával ne egyen, ne igyon, ne dohányozzon és ne mosson fogat!

Kérjük, e tájékoztatások figyelembe vételével jelentkezzen a vizsgálatra.

 

Megértésüket köszönjük!
Revital Medical Center

 

COVID-19 vírus fertőzéssel kapcsolatban

Jelen dokumentumot készítette: a Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága. Lezárás dátuma: 2020. 03. 13.

Emberi szervezet védekezőképességének erősítése

Szervezet védekező képessége, így a fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség alapvetően függ az immunrendszer működésétől, a szervezet általános állapotától. Vírusjárvány idején különösen fontos a figyelni és mindent megtenni azért, hogy az immunrendszerünk megfelelően működjön, a szervezetünk felvértezve és erős ellenállóképességgel tudja felvenni a harcot a kórokozókkal. Szervezet ellenállóképességének karbantartásához, erősítéséhez az alábbiakat kövesse:

RENDSZERES FIZIKAI AKTIVITÁS

A rendszeres fizikai aktivitás elengedhetetlen a szövetek megfelelő vérellátáshoz, oxigénnel, tápanyaggal való ellátásához, végeredményben növeli a szervezet ellenállóképességét. A rendszeres fizikai aktivitásnak gyulladáscsökkentő hatása van, befolyásolja a fehérvérsejtek, azon belül a vírusok elenni védelemben szerepet játszó sejtek aktivitását, fokozza számos gyulladáscsökkentő anyag termelődését.

A WHO által javasolt fizikai aktivitás mennyiség: naponta 30 perc közepes intenzitású kardio mozgás (futás, kocogás, nordic walking, kerékpározás, úszás) és hetente kétszer fél óra izomerő növelő mozgás. Emellett fontos, hogy óránként pár percet mozogjunk – sétáljunk – és naponta tízezer lépést tegyünk meg.

SZABAD LEVEGŐN TARTÓZKODÁS, SZELLŐZTETÉS

Az emberi szervezet működését nagyban segíti a rendszeres, szabad levegőn való mtartózkodás. Lehetőségekhez mérten ez legyen zöld – park, erdő. A szabadban tartózkodás mellett, illetve ha erre nincs lehetőség, a tartózkodásra szolgáló épület, szoba rendszeres, napjában többszöri teljes átszellőztetése elengedhetetlen. A szellőztetés nem csak szervezetünket frissíti fel, de a szoba levegőjében esetlegesen összegyűlt kórokozók távozását is elősegítjük

KIEGYENSÚLYOZOTT TÁPLÁLKOZÁS

A szervezet, az immunrendszer megfelelő működéséhez kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásra van szükség, melynek alapjai: vegyes táplálkozás – fehérjék, szénhidrátok és zsírok változatos és kiegyensúlyozott fogyasztása, napi legalább 400 g zöldség és gyümölcs fogyasztása, rostdús táplálkozás.

VITAMINOK, ÁSVÁNYI ANYAGOK, NYOMELEMEK

Kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással a szervezet vitamin és ásványianyag, nyomelem ellátottsága megfelelő tud lenni. Fontos azonban figyelni rá, hogy ilyenkor tavasz elején a szervezet raktárai – tekintettel a téli korlátozott zöldség- és gyümölcs fogyasztási lehetőségekre, az alacsonyabb napos órák számára – alacsonyabb szinten állnak, egyes embereknél akár ki is merülhetnek. A raktárak kimerülését gyorsítják a krónikus betegségek, a mozgáskorlátozottság, a helytelen táplálkozás. Éppen ezért ilyenkor fontos, hogy plusz vitamin, ásványi anyag és nyomelem bevitelről gondoskodni kell, itt elsősorban a D vitamin, a C-vitamin emelendő ki első helyen.

ALKOHOLFOGYASZTÁS ÉS DOHÁNYZÁS KERÜLÉSE

Sokan nem gondolnak rá, de az alkoholfogyasztás és dohányzás jelentősen rontja a szervezet ellenálló képességét, károsítja az immunrendszert. Így fertőzéses, járványos időszakban az alkohol fogyasztásának és a dohányzásnak (passzívnak is) kerülése különösen fontos.

TOVÁBBI SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE?

Amennyiben további kérdés merül fel Önben, az alábbi elérhetőségeken állunk az Ön szíves rendelkezésére:

Koronavírus (COVID-19) teszt elvégzése

12.000 Ft / teszt
(ismételt szűrésen megjelenőknek: 10.500 Ft)

Koronavírus (COVID-19) teszt tájékoztató

Letöltés

Felhívjuk pácienseink figyelmét, amennyiben a teszt pozitív eredményt mutat, az ÁNTSZ felé bejelentési kötelezettséggel, – hivatalos ÁNTSZ által kiadott dokumentáció kitöltésével jár.

Kérjen időpontot Koronvírus (COVID-19) teszthez

}

Rendelési idő:

Időpont egyeztetés alapján

Kérjük a vizsgálat megkérése előtt tájékozódjanak, melyik típusú vizsgálatot fogadják el (munkahely, idősek otthona, karantén feloldás, stb…) ugyanis utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

18 éves kor alatt vizsgálatot nem végzünk! Megértésüket köszönjük

Labor asszisztens

Kovács Rozália

Az emberekkel szemben türelmes és segítőkész vagyok, igyekszem számukra a laborvizsgálatokkal járó stresszt a minimálisra csökkenteni.

}

H-P: 10:00 - 16:00

Szombat - Vasárnap: rendelés alkalmanként

+36 30 660 0388

Hétköznap 10:00 - 16:00 között hívható

 

Dunaharaszti, Kossuth Lajos u. 91.

vagy a HÉV parkoló felől is megközelíthető

 

06 (30) 6600 - 388

Bejelentkezés H-P: 16:00 - 20:00